Blue Boat Company

Missie en visie

Blue Boat Company wil de schoonheid van Amsterdam op een unieke manier delen met iedere bezoeker van de stad, ongeacht zijn of haar achtergrond. We proberen dit te doen door het bieden van kwalitatief hoogstaande, originele producten, waarbij de “belevenis” aan boord en “plezier” centraal staan.

We willen iedereen nu en tot ver in de toekomst kan genieten van de prachtige stad die Amsterdam is. Daarom zetten we ons, naast het delen van deze schoonheid met de bezoekers van de stad, in voor de bescherming van de stad, de natuur en de grachten door de inzet van elektrisch aangedreven schepen.

Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid

Blue Boat is een bedrijf dat opereert in de openbare ruimte van de stad Amsterdam. Wij vinden dat dat ook een verantwoordelijkheid met zich mee brengt om te zorgen voor deze omgeving – hem zo min mogelijk te belasten en beschadigen en waar mogelijk te verbeteren.

Hoe doen wij dat als bedrijf?

We zijn al een flink aantal jaren bezig met het vergroenen van onze vloot. Op het moment zijn drie van onze schepen reeds voorzien van elektrische aandrijving en hier zullen ieder jaar weer schepen bij komen. Daarnaast varen de overige schepen op GTL, een schonere variant op diesel.

Ook steunen wij graag maatschappelijk initiatieven die een directe verbetering betekenen voor de stad en zijn inwoners. Voorbeelden hiervan zijn speeltuin projecten van Jantje Beton, Stichting ambulance wens, en in 2019 steunen wij het heel jaar Make-A-Wish Nederland.