Blue Boat Company

Missie en visie

Amsterdam is het mooiste vanaf het water en Blue Boat Company wil de pracht en de schoonheid van de hoofdstad van het land graag met iedereen delen. Hierin maken we geen onderscheid tussen een ieders achtergrond en gesteldheid. Zo is een deel van onze vloot rolstoeltoegankelijk zodat ook minder valide bezoekers met de rondvaartboot Amsterdam kunnen ontdekken.

We willen onze gasten de stad laten beleven door middel van een aantal creatieve en kwalitatief hoogstaande rondvaartproducten waarin de begrippen plezier, belevenis en kwaliteit centraal staan.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Omdat we in de openbare ruimte opereren vinden we het onze verantwoordelijkheid de omgeving zo min mogelijk te belasten en te beschadigen en waar mogelijk te verbeteren. We proberen de stad en haar directe omgeving zoveel mogelijk bij ons product te betrekken. Als werkgever zorgen we voor een veilige werkplek voor al onze medewerkers ongeacht geslacht, geloof of seksuele voorkeur.

Hoe doen wij dat als bedrijf?

We begrijpen dat we onderdeel uitmaken van de stad en dat we stad bewaken en verzorgen voor de generaties na ons zodat ook zij van de schoonheid van Amsterdam kunnen blijven genieten.

Sinds 2006 pionieren en investeren we in het elektrisch maken van onze rondvaartboten. In 2022 verwachten we de 10e elektrische in de vaart te nemen en in 2025 zal de gehele vloot elektrisch varen. De nog niet geëlektrificeerde boten varen op GTL met uitlaatgas nabehandeling.
In samenwerking met onze cateraar werken met zoveel mogelijk met lokale en regionale producten.
In ons aannamebeleid streven we ernaar een zo divers mogelijke groep collega’s aan te stellen.