Over Blue Boat Company

Hoi! Wat leuk dat je meer over de mensen achter dit bedrijf wil weten. Iedereen kent natuurlijk onze iconische blauwe boten, maar wist je ook dat Blue Boat Company een écht familiebedrijf is? Of dat de rederij in 1948 werd opgericht als ‘Rederij Noord-Zuid’? Of dat Blue Boat de enige rolstoeltoegankelijke rederij is? Lees hier meer over ons team en onze geschiedenis!

Geschiedenis

In dit leuke kiekje uit 1981 zie je het toenmalige team van Rederij Noord-Zuid. Fun fact: onze rondvaartboot ‘City of Amsterdam’ vaart nog steeds door de Amsterdamse grachten, maar dan nu wel met een elektrische motor. Wie weet vaar je wel met deze boot als je één van onze rondvaarten in Amsterdam boekt!

Blue Boat in cijfers

Al 73 jaar een échte Amsterdamse rederij

102 werknemers

Een vloot van 15 voornamelijk elektrische schepen

Al miljoenen passagiers Amsterdam laten ontdekken

Het team van Blue Boat Company

Tegenwoordig werkt Blue Boat Company met een team van 102 personen. Denk aan onze kapiteins, de werknemers in de Blue Boat kiosken, maar ook onze reserveringsmedewerkers en het team dat de leukste groepsarrangementen maakt. Allen zijn we echte Amsterdammers met een grote liefde voor de stad. Daarom varen onze boten langs onze favoriete plekjes van de stad, waarover je meer informatie krijgt tijdens de audiotour.

De geschiedenis van Blue Boat Company

1948

Rederij Noord-Zuid wordt opgericht aan de grachtengordel door een Amsterdamse ondernemer.

1981

Binnenvaartschippers Daniël en Hermen van Gent nemen rederij Noord-Zuid over. De rederij vestigt zich daarna vast aan de afvaartlocatie nabij het Leidseplein.

Toen rederij Noord-Zuid werd overgenomen, had de rederij 5 schepen, waaronder de Flying Dutchman en de City of Amsterdam, die nu nog steeds over de grachten varen. $

1991

De rederij blijft groeien en neemt in de jaren ‘90 nog vier extra boten in gebruik. Dat brengt het totaal op 9 rondvaartboten die dagelijks door de grachten van Amsterdam varen.

Fun fact: in het midden van deze foto zie je Vincent Geljon en Daniella van Gent, twee van onze huidige directeuren! Blue Boat Company is dus een écht familiebedrijf.

2005

Rederij Noord-Zuid wordt Blue Boat Company en de schepen krijgen een make-over.

2007

Blue Boat Company kan rederij Amsterdam Canal Cruises overnemen. Zo krijgt de rederij er nog eens zes boten bij, wat het aantal op 15 brengt. Door deze overname, krijgt de rederij ook een tweede afvaartlocatie iets verder op de Stadhouderskade, tegenover de Heineken Experience.

2014

In 2014 startten we met operatie ‘Natuurlijk groen’, waarmee we onze vloot van 15 boten stap voor stap vergroenen tot we 0 emissie uitstoten. Meer dan de helft van onze rondvaartboten vaart nu al 100% op groene stroom, tegen 2025 willen we onze volledige vloot omgeschakeld hebben. In januari 2016 hebben we nog een extra stap genomen en zijn alle dieselboten (die nog omgebouwd gaan worden de komende jaren) overgestapt op de schonere brandstof GTL.

2021

Ook in 2021 is Blue Boat Company klaar om jou een geweldige tijd te laten beleven op een rondvaart. Jaarlijks tonen we immers zo’n 750.000 mensen de schoonheid van Amsterdam. Na vele jaren actief te zijn, gokken we dat we inmiddels al zo’n 18 miljoen personen hebben vervoerd – zowat net zoveel als de inwoners van heel Nederland!

Heb je vragen over Blue Boat Company of één van onze producten? Neem dan contact met ons op!