Tel: 020 679 1370 Email: info@blueboat.nl

RONDVAARTEN IN AMSTERDAM

Het vaarseizoen is geopend!

Hoe heurt het ook alweer?

Blue Boat Company presenteert: 10 tips voor op het water

Met de lente in het verschiet, haasten Amsterdammers zich met volle picknickmanden richting de grachten. Met mooi weer een rondje varen blijkt een populaire aangelegenheid. Het aantal pleziervaartuigen in Amsterdam is de afgelopen jaren zelfs verdubbeld.

Met name bij mooi weer ontstaan op het water en in bepaalde delen van de stad opstoppingen, onveilige situaties en overlast. Logisch, want niet iedere schipper is zich bewust van de vaarregels die gelden.

Rederij Blue Boat Company wil graag dat alle Amsterdammers en bezoekers van de stad ongestoord van het vaarseizoen kunnen genieten en presenteert daarom deze tien must knows voor op het water!vaarregels amsterdam |blue boat company
  1. Zorg ervoor dat je altijd stuurboord vaart (rechts).
  2. Vaar je tijdens de schemering of in het donker? Zorg dan voor een opvallende witte lamp (Let op: alleen een fietslampje is niet voldoende).
  3. Ook op het water wordt de snelheid gemeten. De toegestane snelheid: maximaal 7,5 km/u.
  4. Als schipper heb je de verantwoordelijkheid om je medepassagiers te waarschuwen te bukken bij naderende bruggen. Amsterdam telt 1.752 bruggen, dus let goed op!
  5. Op het water gaat het er heel gemoedelijk aan toe. Schippers groeten elkaar door een hand op te steken.
  6. Tussen medio maart en medio juli is het broedseizoen en planten vogels zich voort. Let gedurende deze periode extra goed op de snelheid.
  7. Weet dat een rondvaartboot veel minder flexibel is dan een pleziervaartuig (een rondvaartboot is even zwaar als een tram!) en om die reden altijd voorrang heeft.
  8. Varen onder invloed is verboden.
  9. Muziek aan boord is toegestaan, mits het geen geluidsoverlast veroorzaakt.
  10. Moet u tijdens de vaart plassen? Langs de grachten zijn er diverse mogelijkheden om te urineren bij diverse cafés of openbare toiletten. Is er aan de steiger geen plek om aan te meren dan mag je de boot aan een andere boot vastleggen, mits je de doorgang niet belemmert.
TIP: De Amsterdamse grachten staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Wees hier trots op en laat geen afval rondslingeren. Neem altijd een afvalzak mee zodat er geen afval in het water beland.