Tel: 020 679 1370 Email: info@blueboat.nl

RONDVAARTEN IN AMSTERDAM

De weg naar natuurlijk groen

Duurzaam varen
Blue Boat Company draagt graag bij aan een schoner milieu. Al in een vroeg stadium installeerden wij motoren met de Bodensee emissienorm om bij te dragen aan een schonere omgeving. Inmiddels zijn deze motoren vervangen door een nieuwe, nog schonere, generatie motoren die voldoen aan de strengste emissienormen. Maar het kan nog beter vinden wij en daarom zijn wij in 2007, als eerste rederij in Amsterdam, begonnen te experimenteren met volledig elektrische rondvaartboten. Deze boten, de Barlaeus en de Vossius, zijn volwaardige rondvaartboten met hetzelfde comfort als de conventionele rondvaartboten van Blue Boat Company, alleen varen ze volledig elektrisch. Dat is naast milieuvriendelijk ook nog eens veel stiller.

Een volgende stap

Na zeven jaar is de proefperiode afgerond en hebben we de Barlaeus en de Vossius volledig in de reguliere dienstregeling opgenomen. De ingebruikname van de beide boten op 1 mei 2014 was meteen de aftrap voor de operatie: “Natuurlijk groen”. Gedurende deze operatie zal de vloot van 15 boten stap voor stap vergroenen tot volledig zero emissie in 2025. Zo dragen wij bij aan een schoon en groen Amsterdam.

De overstap naar GTL

In januari 2016 hebben we nog een extra stap genomen en zijn alle nog resterende dieselboten overgestapt op de schonere brandstof GTL. Naast het direct verder beperken van de uitstoot, zorgt dit ook voor een extra geluidsreductie wat weer bijdraagt aan een betere leefbaarheid van de binnenstad. Want groen, dat is natuurlijk.

Bekijk hier de video serie "De weg naar natuurlijk groen"
Aflevering 1:
Aflevering 2:
Aflevering 3:
Aflevering 4:

Duurzaam varen in Amsterdam.