Informatie betreft COVID-2019

Beste bezoeker,

Na de nieuwe maatregelen van het kabinet met betrekking tot de uitbraak van COVID-19, moeten we je helaas mededelen dat we al onze rondvaarten tot en met 31 mei 2021 hebben stopgezet. Na deze datum, houdt Blue Boat Company de situatie van dag tot dag in de gaten en informeert je via onze kanalen of de genomen maatregelen moeten worden verlengd.

Als je online een ticket hebt geboekt via een online reisbureau, neem dan contact op met de desbetreffende reisbureau om je boeking te annuleren. Als restitutie rechtstreeks via Blue Boat Company moet worden gedaan, geef ons dan wat tijd om dit te verwerken, aangezien ons kantoor de komende weken niet op volle sterkte zal zijn.

Mocht je nog vragen hebben, dan horen we het graag via info@blueboat.nl.

Met vriendelijke groet,

Blue Boat Company

Update 20 november 2020

Vanaf 27 november vaart Blue Boat Company weer door de grachten van Amsterdam!

We starten voorlopig met de City Canal Cruise en Evening Cruise die vanaf onze steiger tegenover Hard Rock Cafe (Stadhouderskade 501) op vrijdag, zaterdag en zondag vertrekt. Tijdens de kerstvakantie (18 december t/m 3 januari) varen we weer elke dag.

Hierbij gelden wel de richtlijnen van het RIVM en de overheid en hebben we extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo hebben we een beperkte capaciteit op de boot om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, zijn er vaste looproutes en is er extra aandacht voor hygiëne.

Hieronder vind je een overzicht van de regels die wij hanteren:

  • Wij verzoeken onze gasten om tickets vooraf online te boeken om lange rijen en drukte in het kassahuis te voorkomen.
  • Er zijn meerdere desinfectie dispensers aanwezig op locatie. Gasten zijn verplicht hun handen te ontsmetten voor ze het kassahuis en de boot instappen.
  • Bij het instappen worden de eerste gasten achterin de boot geplaatst en bij het uitstappen stappen de gasten voorin de boot als eerste uit.
  • Het achterdek (indien aanwezig) is afgesloten.
  • Het is niet toegestaan om rond te lopen tijdens de vaart.
  • De boten worden na iedere tocht door ons gedesinfecteerd.
  • Na terugkomst op de steiger mogen er geen groepen op de steiger of het trottoir ontstaan.
  • Heb je last van gezondheidsklachten? Blijf dan thuis.
  • Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op.

Vanaf 1 december geldt er een tijdelijke mondkapjesplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in publieke binnenruimtes zoals winkels. Dit betekent dat het dragen van een mondkapje ook verplicht wordt in ons kassahuis en bij het in- en uitstappen uit de boot.

Wij verzoeken onze bezoekers om zich aan de regels te houden zodat we allemaal, op een veilige manier, kunnen genieten van een rondvaart door Amsterdam.

Veelgestelde vragen

Is het nog mogelijk om tickets in het kassahuis te kopen?
Ja, onze kassahuis wordt ook geopend. Echter verzoeken we iedereen om hun tickets vooraf online te boeken indien mogelijk. Zo kunnen we lange rijen en drukte vermijden.

Kan ik met contant geld betalen in het kassahuis?
Nee, het is niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. We accepteren alleen contactloze betalingen.

Is er bar service aan boord?
Nee, we verlenen op dit moment geen bar service aan boord. Drankjes, snacks en een snackbox zijn verkrijgbaar in het kassahuis voor de vaart.

Wat zijn de routes op de boot?
Bij het instappen worden de eerste gasten achterin de boot geplaatst en bij het uitstappen stappen de gasten voorin de boot als eerste uit.