Amsterdam Light Festival met Blue Boat Company

Officiële audio in NL & EN*
Speciale Fabeltjeskrant vaarten voor kinderen/families
Alle tickets op datum/tijd – nooit lang of voor niks wachten!
Verwarmde boten*
Toilet & bar aanwezig aan boord*
Ondersteun StreetSmart

*Niet van toepassing op open sloep vaarten

 

Amsterdam Light Festival 2019-2020

Van 28 november 2019 tot en met 19 januari 2020 vindt de 8e editie van Amsterdam Light Festival plaats. Tijdens dit winterse lichtkunstfestival verlichten een groot aantal kunstwerken en installaties van (internationale) kunstenaars, ontwerpers en architecten de binnenstad van Amsterdam. En natuurlijk nemen onze 90 minuten durende Amsterdam Light Festival cruises u ook dit jaar weer mee langs de route die dit jaar rond Artis gaat.

Speciaal voor kinderen van 3 t/m 11 hebben we ook dit jaar weer een speciale Amsterdam Light Festival vaart voor families. Tijdens deze vaart wordt er op een voor iedereen begrijpelijke manier vertelt wat je buiten ziet door niemand minder dan Meneer de Uil. Jawel – iedere afvaart vertelt hij de lieve rondvaart kinderen alles over de kunstwerken. Natuurlijk geheel in het Nederlands gesproken.

Thema editie #8

Jaarlijks werpt het festival een nieuw licht op de stad. Dit jaar hebben de kunstenaars zich laten inspireren door het thema ‘Disrupt!’. Bij disruptie denken we vaak aan conflicten, chaos en misschien zelfs gevaar. Denk aan een aardbeving of economische crisis. Maar ontregeling kan ook een positieve en soms essentiële aanzet geven tot verandering. Het bevraagt onze aannames, roept nieuwe discussies op en zet mensen en organisaties aan tot actie. Kunstenaars uit binnen- en buitenland laten dit jaar hun interpretatie van disruptie zien en gebruiken licht om ontregelend te zijn en ons een nieuwe impuls geven.